כ"ב ניסן תשפ"ד
הלימודים היום להחזרת השבויים, לרפואת הפצועים, להצלחת כוחות הביטחון ולעילוי נשמת ההרוגים הקדש יום לימוד

הנחיות לשבת בעת מלחמה

בס"ד, ערב שבת קודש פרשת בראשית

 

     נמצאים אנו במלחמה. אולם, בתוך הקושי, אנחנו זוכים את הזכות האדירה שלנו, להגן על עצמו, זוכים את הזכות האדירה שיש לנו ב"ה מדינה נפלאה, צבא נפלא ועם נפלא.

 

מהן ההנחיות לקראת השבת?

א.     יש להכין את כל הדברים שניתן להכין לפני שבת. לסדר תאורה ומיזוג וכדומה במקומות הנדרשים (כולל במרחב המוגן).

ב.     השאירו את הגל השקט מופעל (כאן מורשת בתדרים 90.5, 90.8, 92.5, 100.7), בשביל לקבל התראות.

ג.      להטעין מראש את כל הפלאפונים. להשאיר פלאפון אחד או כמה פתוחים (בהתאם לצורך). עדיף לסגור דברים שלא נדרשים, כדי שהבטרייה תחזיק מעמד עד סוף השבת.

ד.     ניתן לקחת את הפלאפונים אתכם לבית הכנסת (ב"ה בארץ יש עירוב כמעט בכל מקום). כדאי לשים אותם על רטט או על צלצול שקט, וכך לא נכניס את כל בית כנסת ללחץ, גם אם יש שיחת טלפון.

ה.     כאשר הטלפון מצלצל יש לענות. אולם, לכתחילה יש ללחוץ בשינוי (למשל, עם אחורי האצבע). אין להשתמש בטלפון לקריאת חדשות וכדומה, אלא רק עבור ידיעות חירום. כאשר יש חשש חירום, יש לקרוא את כל ההודעות בפלאפון וכדומה.

ו.      כאשר רוצים להזהיר קרובי משפחה או אנשים אחרים על המצב או לוודא שהם פועלים כראוי, ניתן להתקשר אליהם (וכדאי ללחוץ על המקשים בשינוי), אולם, לעשות זאת רק במקרים נדרשים, ולא לנהל שיחות שאינן הכרחיות.

ז.      יש להישמע להוראות הביטחון. במקרה של אזעקה יש להפסיק את התפילה וללכת למרחב מוגן.

ח.     מי שרגיל להסתובב עם נשק, יעשה כך גם בשבת.

ט.     אנשי ביטחון שהסוללה שלהם נגמרה, יכולים להטעין את הפלאפון (רצוי להכניס לשקע בשינוי. וכך גם אנשי רפואה או מי שיש לו תפקיד הנהגתי דומה. ומסתבר שגם יעשה כך מי שאין לו אף פלאפון טעון בבית). אנשי ביטחון יקראו את ההודעות והמבזקים הביטחוניים, בכדי לדעת את המצב לאשורו בעוד מועד. אם צריך לכתוב, יש להעדיף כתיבה בפלאפון או הקלטת הודעה.

י.      בכל מקרה שיש ספק של סכנה, יש לפעול מיידית מבלי לחכות. אם שימוש בטלפון יכול לחסוך נסיעה, בוודאי ששימוש בטלפון עדיף. אולם, אם צריך לנסוע או לעשות דברים אחרים, יש לעשות כך אם יש חשש סכנה.

יא.   אם צריך לנסוע למשמרת או לפעילות מבצעית, ניתן לנסוע גם בשבת. בדרך כלל נשארים במקום בו היתה הפעילות עד מוצאי שבת. אמנם, לעתים, אין אפשרות מנוחה במקום שבו נמצאים וכדומה, וצריכים לאגור כוחות לפעילות הבאה, וממילא מותר לנסוע בכדי לנוח. במקרים אלו, אם אדם יכול לנסוע ברכב חשמלי, יש להעדיף אותו.

 

האם ניתן להשלים את "וזאת הברכה"?

     אין בזה חובה, אבל אם רוצים ניתן בהחלט להשלים. העלייה הראשונה (כהן) תהיה של כל וזאת הברכה ברצף, וה"ראשון" של בראשית.

 

טבילה

א.     כדאי לטבול בזמן, גם אם הבעל לא נמצא בבית. אולם, אם יש לחץ, ניתן לדחות ליום אחר (אבל לא הרבה, במיוחד שתמיד ישנן הפתעות).

ב.     אם אישה נמצאת עם ילדים קטנים, ואין לה אפשרות לבייבי סיטר (כגון שהם בפחד, וקשה להשאירם עם בייבי סיטר) או שהאישה חוששת במקום שבו היא נמצאת לצאת בלילה, היא יכולה לטבול ביום השמיני.

ג.      מותר לקיים יחסי אישות גם בזמן מלחמה.

 

לא שוכחים אף אחד

ב"ה יש המון עשייה של התנדבות ושל חסד בימים אלו. הפניות הרבות לסייע לחיילים ולאזרחים – מרגשת. אולם, צריכים להביט כל הזמן מסביב: נשים שהבעלים בצבא, משפחות מבוגרות, אנשים אחרים בודדים. לא משאירים אף אחד לבד! צריך לדאוג לכולם. ב"ה הדברים נעשים בצורה טובה, אבל תמיד צריך עין פקוחה שלא נשכח אף אחד!

צריך לשים לב למשפחות שנפגעו (גם במעגלים של סבא וסבתא וכדומה) או חלילה נהרגו להם קרובים. לחזק, להיות איתם (במינון מתאים), לשלוח מאכלים ודברי חיזוק (בעיקר דברי חיבוק ואהבה).

נשים יקרות, ילדים יקרים וכל מי שיש לו חיילים בקו האש – עם ישראל מעריך מאוד את השליחות האדירה של החייל האהוב שלכם, עם ישראל אתכם, מחזק אתכם ומעריך מאוד את כל השקעתכם בכדי שהחייל יוכל להילחם למען עם ישראל.

בע"ה מתוך אמונה בדרכנו, מתוך אחדות ואהבה ומתוך אמונה בה' המתהלך בתוכנו ומסייע לנו, נצליח לנצח. בע"ה שתהיה רפואה שלמה לפצועים, בע"ה שהשבויים יחזרו במהרה לביתם, בע"ה שהחיילים והאזרחים לא ייפגעו יותר, בע"ה כל המשפחות שנפגעו יצליחו לקבל כוחות להמשיך עם משפחתם הנפלאה, ובע"ה שנזכה לשבת בשלווה, בשלום, בנחת ובאחדות בארצנו הקדושה.

 

שבת טובה ושמחה בע"ה, יוסף צבי רימון