ח' ניסן תשפ"ד
הלימודים היום להחזרת השבויים, לרפואת הפצועים, להצלחת כוחות הביטחון ולעילוי נשמת ההרוגים הקדש יום לימוד

חיפוש שיעורים

הצג קטגוריות

נמצאו 47 שיעורים שיעורים תחת "כשרות"

כשרות - שיעור מספר 1

טעם האיסור: אפילו טיפת חלב שנופלת לתבשיל בשרי, בתנאי שנותנת טעם לתבשיל, אוסרת אותו

חריף | שיעור 4

הלכה למעשה בחריף שאינו בין יומו, יישוב הסתירות שמצינו בדברי השו"ע, וכן - מה נחשב חריף?

חריף | שיעור 3

מסקנות להלכה עד כה, ועיסוק בדין חריף בכלי שאינו בן יומו - מחלוקת הרשב"א והרא"ה בחילתית.

חריף | שיעור 2

הסבר נוסף ברש"י ע"פ שיטת התרומה בנ"ט בר נ"ט, וסיכום ההסברים השונים עד כה.

חריף | שיעור 1

שני ההסברים היסודיים בדין צנון שנחתך בסכין, נפק"מ ביניהם והמשמעויות שלהם לדין חריף.

נ"ט בר נ"ט | שיעור 8

המשך עיסוק בדין קערות שהודחו הלכה למעשה, דין מדיח כלים.

נ"ט בר נ"ט | שיעור 7

עיסוק בדין "קערות שהודחו" - חידוש התוס' מול רוב הראשונים, פסיקת השו"ע והרמ"א ונפק"מ למעשה.

נ"ט בר נ"ט | שיעור 6

סברות בדין נ"ט בר נ"ט - שיטות הרמב"ן והרשב"א, איך הם תופסים את טעם הבשר המועבר לתבשיל מדפנות הסיר?

נ"ט בר נ"ט | שיעור 5

חזרה וסיכום השיעורים הקודמים, ועיסוק בדין מאכל פרווה בתנור חלבי - האם מותר לאוכלו יחד עם בשר?

נ"ט בר נ"ט | שיעור 4

האם צריך להמתין אחרי מאכל שבושל בכלי בשרי שיש עליו שאריות? האם יש להמתין אחרי אכילת צ'יפס שטוגן בשמן ששימש להכנת בשר?