"ננסה להגדיר גרמא בצורה מעשית מתוך מה שראינו בשיעור זה ובשיעורים שקדמו לו על ידי ארבעה עקרונות - רגילות, מידיות, כלי שחוצץ, מעשה של שני...
הרב עבר על כל הסוגיות שראינו בבישול בעזרת תרשים.
הרב דיבר על דיני שהיה וחזרה וכן על המחלוקת בנוגע לפלטה.
מחלוקת הראשונים בשאלה האם יש בישול אחר אפיה.
עיון בשאלה האם יש בישול בשומן קרוש ודיון בשאלה האם נחשב כנוזל.
דין ריסוק שלג, סתירה בין הבית יוסף לשולחן ערוך בדין אינפנדה, ההבדל בין אינפנדה לבין רוטב ופסיקת ההלכה.
סוגיית 'רוטב' - מצב ביניים בדיני בישול בלח ויבש, תוך עיון בשיטתו של רבינו ירוחם. סוגיית 'עירוי מכלי ראשון לכלי ראשון' - החומרא של רבינו יונה...
פסיקת ההלכה בשולחן ערוך וברמ"א בסוגיית 'בישול בלח שנצטנן', הגדרת 'נצטנן' בשולחן ערוך, ומחלוקת בהגדרת 'לא נצטנן לגמרי' בדברי הרמ"א.
הסברת מחלוקת הראשונים בסוגיית בישול בלח שנצטנן ע"פ הסברות שהצגנו לאיסור בישול - יצירת אוכל ושינוי חומר; הצלבת השיטות השונות בבישול מאכל בן...