כ"ז אב תשפ"ה
הלימוד היום מוקדש יונתן בן מילו ברנט (John Brent) הקדש יום לימוד
הלימוד היום מוקדש יונתן בן מילו ברנט (John Brent)

חיפוש שיעורים

הצג קטגוריות

נמצאו 47 שיעורים שיעורים תחת "כשרות"

כשרות - שיעור מספר 1

טעם האיסור: אפילו טיפת חלב שנופלת לתבשיל בשרי, בתנאי שנותנת טעם לתבשיל, אוסרת אותו

חריף | שיעור 4

הלכה למעשה בחריף שאינו בין יומו, יישוב הסתירות שמצינו בדברי השו"ע, וכן - מה נחשב חריף?

חריף | שיעור 3

מסקנות להלכה עד כה, ועיסוק בדין חריף בכלי שאינו בן יומו - מחלוקת הרשב"א והרא"ה בחילתית.

חריף | שיעור 2

הסבר נוסף ברש"י ע"פ שיטת התרומה בנ"ט בר נ"ט, וסיכום ההסברים השונים עד כה.

חריף | שיעור 1

שני ההסברים היסודיים בדין צנון שנחתך בסכין, נפק"מ ביניהם והמשמעויות שלהם לדין חריף.

נ"ט בר נ"ט | שיעור 8

המשך עיסוק בדין קערות שהודחו הלכה למעשה, דין מדיח כלים.

נ"ט בר נ"ט | שיעור 7

עיסוק בדין "קערות שהודחו" - חידוש התוס' מול רוב הראשונים, פסיקת השו"ע והרמ"א ונפק"מ למעשה.

נ"ט בר נ"ט | שיעור 6

סברות בדין נ"ט בר נ"ט - שיטות הרמב"ן והרשב"א, איך הם תופסים את טעם הבשר המועבר לתבשיל מדפנות הסיר?

נ"ט בר נ"ט | שיעור 5

חזרה וסיכום השיעורים הקודמים, ועיסוק בדין מאכל פרווה בתנור חלבי - האם מותר לאוכלו יחד עם בשר?

נ"ט בר נ"ט | שיעור 4

האם צריך להמתין אחרי מאכל שבושל בכלי בשרי שיש עליו שאריות? האם יש להמתין אחרי אכילת צ'יפס שטוגן בשמן ששימש להכנת בשר?