כ"ט שבט תש"פ

הלכה

הצג קטגוריות

נותן טעם לפגם | שיעור 4

היחס בין נותן טעם לפגם ובין אכילת איסור 'שלא כדרך הנאתו'- מחלוקת החוות דעת והכריתי ופליתי

נותן טעם לפגם | שיעור 3

נפקא מינות ממחלוקת הרשב"א והר"ן - אדם המעוניין בתוספת הפגם, נותן טעם לפגם באיסורי 'משהו' ובדבר שיש לו מתירין, ועוד

נותן טעם לפגם | שיעור 2

התעמקות בשיטות הרשב"א והר"ן בסוגיית נותן טעם לפגם - מהן הסברות? מה היחס בין הדין למקור הדין?

נותן טעם לפגם | שיעור 1

סקירת המקורות בגמרא העוסקים בנתינת טעם של איסור פגום- מחלוקת ר"ש ור"מ, ושיטות הראשונים השונות בהסבר דברי ר"ש

ביטול בשישים | שיעור 1

מה היחס בין טעם ושיעור בשישים? שיטות הראשונים השונות, סברות בדין ביטול בשישים- סימן או סיבה

טעם כעיקר | שיעור 5

היחס בין סוגיית "היתר מצטרף לאיסור" ובין דין טעם כעיקר- לפי השיטות והסברות השונות שפרסנו בשיעורים הקודמים

טעם כעיקר | שיעור 4

סברות המחלוקת בדין טעם כעיקר- מה בדיוק מה מתרחש בתערובת כאשר יש טעם של איסור?

טעם כעיקר | שיעור 3

בהמשך לשיעור הקודם- ביאור שיטות הראשונים הסוברים שטעם כעיקר זה דאורייתא לאור סוגיית "טעמו וממשו"

טעם כעיקר | שיעור 2

היחס בין סוגיית "טעמו וממשו" (במסכת ע"ז) לסוגיית טעם כעיקר- מה נקרא טעם עליו נחלקו הראשונים, ומה נקרא עיקר האיסור? ביאור שיטות הראשונים...

טעם כעיקר | שיעור 1

סקירת הסוגיות השונות העוסקות במקור דין טעם כעיקר- מהיכן לומדים שלטעם היוצא מהאוכל יש דין זהה לאוכל עצמו? האם זה מדאורייתא או מדרבנן? שיטות...